Vaktherpeut Eefje de Beuse-Proost:  

Muziek is mij met de paplepel ingegoten en al vroeg leerde ik dat het leven uitdagingen biedt. Hoe mooi is het dan om muziek in te zetten om lekkerder in je vel te zitten en extra te kunnen genieten van hoogtepunten maar ook om op terug te vallen tijdens dieptepunten. En nog mooier is het wanneer je dit anderen mag laten ervaren binnen een passende behandeling. 
 
In 2013 ben ik afgesturdeerd als vaktherapeut muziek aan de HAN, Hogeschool van Arnhem en Njmegen. Na eerst werkzaam te zijn geweest in Flevoland binnen oa de jeugdzorg ben ik inmiddels werkzaam en woonachtig in het prachtige Brabant. Momenteel werk ik, zowel bij een grote organisatie waarbij ik werkzaam ben binnen de vgz, als in mijn eigen tuin. Hier bevind zich namelijk mijn praktijk aan huis. 
Naast mijn werk als behandelaar bied ik oa ook muziekworkshops aan en worden er momenteel de laatste puntjes op de i gezet om muzikaal snoezelen aan te kunnen bieden aan een zeer uiteenlopende doelgroep. Kinderen/volwassenen die moeite hebben met concentratie, gedragsproblemen, nieuwsgierigen die het eens zelf willen ervaren of stressgerelateerde klachten ervaren. 

Mocht je interesse gewekt zijn of heb je een vraag, neem dan gerust contact op via
 
info@eefje-muziekopmaat.nl 
 

Foto: Gijs Proost fotografie

 

 

Vaktherapie muziek: 

 
De vraag die ik regelmatig gesteld krijg is wat het precies inhoud. Meestal word ik hier heel enthousiast van en vertel dan ook graag over mijn vak. Ik zal het hier zo duidelijk en concreet mogelijk proberen uit te leggen. Onder de vaktherapie vallen momenteel dramatherapie, beeldende therapie, danstherapie, muziektherapie en breder getrokken ook de psychomotorsiche therapie, beter bekend als PMT. Dit zijn alle ervaringsgerichte therapievormen.  
 
Binnen de therapie wordt gewerkt aan de hand van doelen. Deze doelen kunnen nogal uiteenlopen. Het is belangrijk dat deze aansluiten bij de wens of hulpvraag van de client. Hierbij kan men denken aan emotieregulatie, traumabehandeling, systeem therapeutische hulpvragen, ontspanning, rouwverwerking etc.  Aan de hand van werkvormen in de muziek wordt er stap voor stap aan dit doel gewerkt waarbij aftstemming op de client en zijn of haar leerproces centraal staat. 

De volgende opmerking is ook een veel gehoorde; namelijk, dat je vast goed muziek moet kunnen maken om deze therapie goed aan te kunnen gaan. En het fijne is dan altijd dat ik kan uitleggen, maar beter nog, iemand kan laten ervaren dat het echt niet nodig is een instrument te kunnen bespelen of muzikaal te moeten zijn om een muziektherapeutisch traject aan te gaan of in te kunnen zetten. 

 

Mocht je vragen hebben neem dan vrijblijvend contact op via info@eefje-muziekopmaat.nl 

AGB code Eefje-muziekopmaat: 90091942
AGB code Eefje de Beuse-Proost: 90115276

Register vaktherapie: 105409
AGB code: